GIOWine
0%
Giowine Moldova Hotel Restaurant

Giowine & Winery

Crama

Cricova, Moldova - Est. 1952

Istoria

Vă invitam să descoperiți Crama de la complexul Giowine din inima Cricovei. Aici ve-ți avea plăcerea să gustați cele mai bune vinuri și spumante. La noi vă veți simți ca acasă și veți savura din nectarul dulce al celor mai deosebite vinuri moldovenești. Dispunem de o cramă cu o capacitate de 60 de persoane. Tot aici, vă puteți regenera energia și vă distra pe cinste.

Vița de vie de lângă hotel - vedere aeriană

Vinul Roșu

Procesul de producere a vinului roșu presupune extragerea componentelor de culoare și aromă din coaja strugurilor. Vinul roșu se obține din soiuri de struguri de culoare închisă. Culoarea propriu-zisă a vinului poate varia de la violet, tipic pentru vinurile tinere, la roșu pentru vinurile mature, până la maro pentru vinurile roșii mai vechi. Sucul din majoritatea strugurilor purpurii este de fapt alb-verzui; culoarea roșie provine din pigmenții antocianici (numiți și antociani) prezenți în pielița strugurilor; excepție fac soiurile teinturier, relativ rare, care au de fapt pulpa roșie și produc suc roșu.

Vinul Alb

Vinul alb poate fi galben-pai, galben-verde sau galben-auriu. Fermentarea pulpei de struguri necolorate produce vin alb. Strugurii din care se produce vinul alb sunt de obicei verzi sau galbeni. Unele soiuri sunt bine cunoscute, cum ar fi Chardonnay, Sauvignon și Riesling. Alte vinuri albe sunt amestecate din mai multe soiuri; Tokay, Sherry și Sauternes sunt exemple de astfel de vinuri. Strugurii cu pielița închisă la culoare pot fi utilizați pentru a produce vin alb dacă vinificatorul are grijă să nu lase pielița să păteze mustul în timpul separării sucului de pulpă. Pinot noir, de exemplu, este utilizat în mod obișnuit pentru a produce șampanie.

Vinul Rosé

Un vin rosé încorporează o parte din culoarea de la pielița strugurilor, dar nu suficient pentru a fi calificat drept vin roșu. Este posibil să fie cel mai vechi tip de vin cunoscut, deoarece este cel mai simplu de realizat prin metoda de contact cu pielea. Culoarea roz poate varia de la un portocaliu pal până la un purpuriu aproape viu, în funcție de soiurile folosite și de tehnicile de vinificație. Există trei modalități principale de a produce vin rosé: contactul cu pielea (permițând ca pielițele întunecate ale strugurilor să păteze mustul), saignée (îndepărtarea sucului din must la începutul fermentării și continuarea fermentației sucului separat) și amestecul (neobișnuit și descurajat în majoritatea regiunilor viticole).

Sala noastră de degustare a vinurilor

Despre Crama

O cramă este o clădire sau o proprietate care produce vin sau o afacere implicată în producția de vin, cum ar fi o companie de vinuri. Unele companii vinicole dețin mai multe crame. Pe lângă echipamentele de fabricare a vinului, vinăriile mai mari pot avea și depozite, linii de îmbuteliere, laboratoare și mari suprafețe de rezervoare cunoscute sub numele de ferme de rezervoare. Cea mai apropiată cramă de lîngă Cricova este doar la complexul Giowine. Experimentează și vino la noi să profiți de cele mai bune vinuri produse direct din această regiune viticolă.

Cu respect,

Galerie

+

Search Room

Required fields are followed by *